Volledig scherm
Bloemencorso Valkenswaard in 2019. © Sem Wijnhoven - FotoMeulenhof

CDA Brabant: Bloemencorso Valkenswaard hoort op UNESCO-erfgoedlijst

DEN BOSCH/VALKENSWAARD - De provinciale fractie van het CDA vindt dat de bloemencorso’s van Valkenswaard en Zundert op de internationale lijst van Immaterieel Erfgoed van de UNESCO thuishoren. Gedeputeerde Staten zou zich -in samenspraak met de andere provincies en met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap-moeten gaan inspannen om de beide Brabantse corso’s op deze erfgoedlijst te krijgen. 

De christendemocraten zullen tijdens de behandeling van de provinciebegroting in de Provinciale Staten vrijdag een motie van deze strekking indienen, zo kondigde de partij donderdag aan. 

Het bestuur van het bloemencorso in Valkenswaard reageert verheugd op de aangekondigde motie. ,,Dit was ook onze ambitie als corso, dat hebben we ook aan de politiek duidelijk gemaakt. Het is goed dat een provinciale partij dit nu oppakt,” volgens bestuurslid Robin Wijnen. 

,,We streven er uiteindelijk naar dat alle corso’s in Nederland op die UNESCO-lijst komen, als Nederlandse traditie. Een landelijke koepel waarin de besturen van alle Nederlandse bloem-en fruitcorso’s vertegenwoordigd zijn-de Corsokoepel-maakt zich daar hard voor.”

Het Bloemencorso in Valkenswaard is een jaarlijks evenement in september dat volgend jaar voor de 67e keer plaatsvindt.