Volledig scherm
Cindy-Jane Maes heeft haar voorlopige doel bereikt: het ontwerpen van kinderkleding. © Jean Pierre Reijnen

Cindy-Jane Maes uit Waalre ontwerpt kleren voor kids voor Vinrose

WAALRE - De 45-jarige Cindy-Jane Maes uit Waalre ontwerpt kinderkleding voor het populaire merk Vinrose. Cindy-Jane Maes heeft bijna alle banen van de wereld gehad. Van hostess op Sint-Maarten tot skilerares in Frankrijk en van hulp in de huishouding in Aalst tot het organiseren van huwelijksceremonies in Spanje.

,,CJ kan alles, zeggen ze weleens over mij", vertelt de alleenstaande moeder. ,,Ik wil echt niet arrogant overkomen, maar ik vind zóveel dingen leuk. Ik leer graag en doe de dingen gewoon. Ik beschik over een enorme dosis doorzettingsvermogen en ja, veel dingen lukken dan ook."

Creativiteit

Veel mensen weten niet dat CJ voor Cindy-Jane staat. De 45-jarige creatieveling heeft een lange weg achter de rug voor zij haar voorlopige doel bereikte: het ontwerpen van kinderkleding voor het populaire merk Vinrose. ,,Die creativiteit heb ik zowel van mijn vader als van mijn moeder. Mijn moeder gaf vroeger naailes en onder de tafel - want ik hield van knusse hoekjes - ontwierp ik ondertussen stilletjes kleertjes voor mijn barbies."

Ze vertelt dat haar vader piloot was, maar als uit de hand gelopen hobby een houtzagerij had. ,,Daar liep ik ook rond. Althans, tot de speciaal voor mij getrokken krijtstreep, want ik mocht niet bij de machines komen. Maar ik leerde daar later wel boren en zagen."

In de houtzagerij pikte ze dingen op waar ze nu nog veel mee kan. ,,Ik ben vrij ongeduldig en alles moet bij mij vaak op stel en sprong. Maar ik weet inmiddels wel hoe een meubel in elkaar steekt en dan maak ik een tafeltje. Of een bijzondere stoel."

Ze vertelt dat ze eigenlijk altijd graag een eigen zaak had gehad, maar het risico nooit durfde te nemen. ,,Ik kon me dat nooit permitteren, vond ik. Ik ben, zo zeg ik altijd, een 'zekere Sjaak' en daarom koos ik destijds voor de Hotelschool. Ik had ook wel de mts willen doen, maar het idee van eigen tearoom vond ik zo leuk... Uiteindelijk ging ik wijn in blik importeren; dat was net voor de prosecco zo succesvol werd. Ik vond mezelf uiteindelijk weer in het 'kleine'. Ach, met mij komt het wel goed. Laat mij maar lekker ontwerpen."