Volledig scherm
PREMIUM
Het Klooster in Waalre-dorp vormde jarenlang een hoofdpijndossier. Nadat een eerdere oplossing onverwacht spaak liep, kan de gemeente het onderwerp voor de komende tien jaar afsluiten als de raad ‘ja’ zegt tegen de verkoop. © Irene Wouters

Clubs Waalre zeker tien jaar onder de pannen van Klooster

WAALRE - De gemeente kan gemeenschapshuis het Klooster in Waalre-dorp voor 1,2 miljoen euro verkopen en de verenigingen tien jaar lang onderdak garanderen. Met behulp van investeerders bouwt zorgaanbieder Futuris ruim twintig zorgappartementen voor dementerende ouderen en jong volwassenen met een ontwikkelstoornis. Twee derde van de huidige grote zaal blijft bestaan voor de verenigingen. De raad beslist op 8 januari of ze dat voorstel ziet zitten.

De investeerders mogen drie appartementen verhuren op de vrije markt. Er komt ook een restaurant waar de jongeren zelf in gaan werken. Over tien jaar zijn de investeerders vrij om met het pand te doen wat ze willen. Dat betekent theoretisch dat de verenigingen dan wellicht alsnog plaats moeten maken voor meer appartementen. Dan zou het huidige probleem van ruimtegebrek voor de clubs opnieuw ontstaan. Wethouder Arno Uijlenhoet is er echter van overtuigd dat de investeerders hun huidige plan tegen die tijd helemaal niet willen omgooien. ,,Het idee is om daar veel meer reuring te krijgen en meer verenigingen aan te trekken. We gaan ervan uit dat als dit een succes is, we gewoon doorgaan.” Hij vindt het bouwen van meer appartementen niet per definitie een logisch vervolg. ,,Dat is ook weer een hele investering.”