Daan Sleegers (12) bouwt alleen aan een wagen voor het bloemencorso in Valkenswaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Daan Sleegers (12) bouwt alleen aan een wagen voor het bloemencorso in Valkenswaard. © Foto Dave Hendriks/Fotomeulenhof

Daan (12) brengt met zijn wagen een ode aan het bloemencorso in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Werken aan een mooie creatie, en dan het liefst alleen. Nou ja, met een beetje hulp van vader René is Daan Sleegers al een paar maanden druk bezig met het bouwen van zijn wagen die in september te zien is tijdens het bloemencorso in Valkenswaard.

Met zijn één lid tellende Bouwgroepje 16 brengt de twaalfjarige Daan Sleegers met zijn creatie Bravo Corso! een ode aan het dahliaspektakel. Het is een variatie op het thema dat de organisatie dit jaar heeft gekozen: Bravo Brabant! ,,Ik wil het publiek laten zien wat er allemaal bij komt kijken om een wagen te bouwen.’’

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.