De PeDe-feestwinkel in Valkenswaard werd woensdagmiddag overvallen.
Volledig scherm
De PeDe-feestwinkel in Valkenswaard werd woensdagmiddag overvallen. © Bert Jansen

Daders overval op feestwinkel in winkelcentrum De Kerverij in Valkenswaard spoorloos: ‘Alles ging zó snel’

UpdateVALKENSWAARD - In het winkelcentrum De Kerverij in Valkenswaard is woensdagmiddag een overval gepleegd. Twee daders vielen rond 16.00 uur de Pede-feestwinkel binnen. Zij hebben daarbij geen wapen gebruikt. De politie laat weten dat er niemand werd bedreigd.

Eigenaar van de Pede-shop Peter van Deursen was op het moment van de overval zelf niet aanwezig. Hij vertelt dat één van de overvallers op slinkse wijze het personeel afleidde, terwijl de ander de kassa leeg trok. ,,Dat ging in een paar minuten. Er waren op dat moment twee dames aan het werk. Zij kregen heel veel vragen over bepaalde artikelen. Achteraf gezien was dat allemaal om ervoor te zorgen dat de ander ongezien achter de toonbank kon komen.” Een klant zag dat. ,,Maar die dacht dat de kassa gerepareerd werd.” In verband met de afwikkeling van de zaak wil Van Deursen niet zeggen wat voor bedrag er buitgemaakt is.

De twee daders hadden een leeftijd van eind dertig. Om 17.15 uur waren zij nog altijd spoorloos. De politie onderzoekt de zaak. Het duo droeg donkergrijze kleding en een alpinomuts. Burgernet meldde dat getuigen 112 dienen te bellen en zelf geen actie moeten ondernemen.

Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard kwam na de overval naar De Kerverij toe. ,,Om een hand te geven en een gesprek aan te knopen. Dat verdient een compliment”, aldus Van Deursen. De twee aanwezige personeelsleden zijn flink geschrokken maar gaan morgen gewoon weer aan het werk. ,,Dat lijkt ons allemaal het beste.”

Pede

De Pede-shop verkoopt feestartikelen, cadeau's, wenskaarten en woondecoratie. De onderneming zit ook in Budel en Weert. In eerste instantie werd gemeld dat het om een overval in de Karel Mollenstraat Noord ging. Die straat ligt echter een stuk verderop. Pede zat voorheen wel aan die straat gevestigd.