Bezoekers kunnen in De Bunker in Valkenswaard hun eigen hoorspel opnemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers kunnen in De Bunker in Valkenswaard hun eigen hoorspel opnemen. © fotomeulenhof/Bert Jansen

‘De Bunker Luistert’ 75 jaar na bevrijding

Bevrijding 75 jaarVALKENSWAARD - Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid in Brabant, start de Herenboerderij De Bunker in Valkenswaard woensdag een nieuwe activiteit: De bunker Luistert! De binnenruimte is daarvoor omgetoverd tot audiocentrum waar bezoekers hun eigen hoorspel opnemen.

Een pak hagelslag klinkt net als harde regen, met kokosnoten maak je het geluid van een paard in galop. “Tegenwoordig zijn jongeren veel meer visueel ingesteld dan vroeger. Daarom is het zo fascinerend om te zien hoe ze zo’n hoorspel ervaren - en vooral zélf maken.” Met een brede grijns kijkt de Eindhovense vormgeefster Pauline Wiersema toe hoe de kinderen hun weg vinden door de gangen en kamers, diep in het gebouw. Ja, het project ‘De Bunker luistert’ is educatief en de kinderen leren veel over de oorlogsjaren, maar ze vinden het duidelijk vooral erg leuk om te doen.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.