VVV-gids Jan van Lieshout in 'zijn’ Valkenswaard.
Volledig scherm
PREMIUM
VVV-gids Jan van Lieshout in 'zijn’ Valkenswaard. © FotoMeulenhof

De VVV-gids: Jos van Lieshout gidst bezoekers door Valkenswaard

ZomerserieVALKENSWAARD - Een VVV-gids in Valkenswaard? Voor Jos van Lieshout was het een vanzelf- sprekendheid. Het dorp is er interessant genoeg voor. 

Het fenomeen ‘stadsgids’ was voor menigeen, vooral buiten de plaatselijke VVV-organisatie, een brug te ver. Heeft Valkenswaard dan echt zoveel te bieden voor de vreemdeling, voor de toerist? Bij Jos van Lieshout leefde die vraag allerminst. ,,Valkenswaard heeft een rijk verleden, vooral gebaseerd op industriële activiteiten (zoals sigaren en leer, red.) én de valkerij. Dit zijn dan ook vooral de uitgangspunten van onze centrumwandeling. Bovendien zijn de sigarenindustrie en de valkerij (via de Engelsman Richard Hamond) onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.