Volledig scherm
PREMIUM
De plek waar 'weilandwijk' Dommelkwartier gebouwd zou worden. © Irene Wouters

Deal over nooit gebouwde wijk Dommelkwartier in Valkenswaard was er bíjna

VALKENSWAARD - Had Valkenswaard de schadeclaim van 15 miljoen euro om de nooit gebouwde wijk Dommelkwartier kunnen voorkomen? Die vraag dringt zich op uit vertrouwelijke documenten.

Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard zette vorig jaar mei in het geheim zijn handtekening onder een soort principeakkoord voor Dommelkwartier. Het moest de opmaat worden naar een schikking met de Waalrese projectontwikkelaar Latoures/Lagis over de nooit gebouwde nieuwbouwwijk. Een mogelijkheid om de gigantische miljoenenclaim, en een dreigend bankroet van de gemeente, af te wenden. Maar de laatste stap bleef uit. De definitieve deal kwam er niet. Het vertrouwelijke bemiddelingstraject met de ontwikkelaar klapte zelfs een half jaar later. Dat roept de vraag op: wat is er in die tussenliggende periode - van mei tot december 2018 - achter de schermen gebeurd?

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.