Volledig scherm
PREMIUM
In schetsen voor de Eindhovenseweg is bij restaurant Lugar een grote rotonde getekend. Door die rotonde heen is er ruimte voor de bus. © Gemeente Waalre

Denktank gemeente Waalre: ‘Je krijgt het gevoel dat je echt invloed hebt gehad’

WAALRE - Inwoners bepalen de toekomst van de doorgaande wegen door de gemeente Waalre. Hoeveel ruimte krijgt de fiets? Hoeveel bomen planten we naast de weg? Waar komt de busbaan? 

Ze moesten zelf aan de slag met letterlijk een plakstift en schaar. Autootjes en bomen uitknippen en dan plakken op ingetekende weg op grote vellen. Andries Bosma uit Aalst en Karolien Bakker uit Waalre-dorp zitten in de zogenoemde denktank van de gemeente, die nadacht over de twee belangrijkste wegen van de dorpen. Zij hielpen bij het ontwerp van een nieuwe Eindhovenseweg door Aalst en de doorgaande weg door Waalre-dorp. Dat ontwerp leidde uiteindelijk tot het serieuze collegevoorstel dat maandagavond aan de raad is voorgelegd.

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.