Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Moonen heeft een documentaire gemaakt over het bloemencorso in Valkenswaard. © fotomeulenhof/Bert Jansen

Documentaire over Valkenswaardse corsobouwers in première

VALKENSWAARD - Weet Valkenswaard wat het inhoudt om een corsobouwer te zijn? Filmmaker Maarten Moonen uit Valkenswaard besloot hierover een documentaire te maken. Die gaat vrijdagavond in première in De Hofnar.

‘Ik vond gewoon dat het tijd werd dat het verhaal rondom het corso eens goed werd verteld”, begint Moonen zijn verhaal. ,,Er zijn in de Benelux 30 corso’s, maar er was geen documentatie over.” Dit gegeven, samen met zijn achtergrond als voormalig corsobouwer, deed Moonen besluiten om van dit bouwseizoen van het bloemencorso in Valkenswaard een documentaire te maken. ,,De eerste film is geschoten in april toen de knollen de grond in gingen, de laatste takes op dinsdag na het corso, toen de wagens afgebroken werden”, zegt hij.

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.