Volledig scherm
Dommelen stichting Footbal makes it happen © FotoMeulenhof

Dommelen 4 zet zich in voor zieke kinderen

DOMMELEN - Wat begon als een lolletje is inmiddels uitgegroeid tot een serieus doel. Het team Dommelen 4 van RKVV Dommelen zet zich in om geld in te zamelen voor de stichting 'Football makes it happen'.

'We zijn gewoon meer dan een voetbalteam. Eigenlijk zijn we gewoon een voetballende vriendenclub", begint Marco Sterken. Met zijn team besloot hij zich in te gaan zetten voor een goed doel. ,,Ik verzamel zelf voetbalshirts en kwam zo in contact met Henk Schieveen, de voorzitter van de stichting Football makes it happen, omdat ook daar shirts geveild werden", legt Sterken uit. ,,Van het een kwam het ander en zo besloten we dat we ons gingen inzetten voor deze stichting."

De stichting maakt zich sterk voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking, met een ernstige ziekte of die juist herstellend zijn.

Uitjes

Met de financiële opbrengsten maakt de stichting therapieën mogelijk, worden er uitjes georganiseerd en speciale benodigdheden voor kinderen aangeschaft. De aftrap van de inzameling door het team vond plaats tijdens het laatste weekend van juni tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen een team in België. ,,Daar gingen we voor het eerst met de collectebus rond, en dat leverde al een aardige cent op", vertelt Maarten van den Dungen.

Het enthousiasme is gewekt bij het duo en ze besluiten meer acties op te gaan zetten. ,,We zijn een heel actief team op social media. Alle wedstrijdverslagen en andere bijzonderheden delen we hierop. We hebben op Facebook ruim 350 volgers, dus dat is behoorlijk veel voor gewoon een simpel voetbalteam", vertelt Van den Dungen lachend. ,,We zijn via deze pagina veilingen gaan organiseren om zo geld bij elkaar te verdienen."

Er wordt begonnen met voetbalshirts. ,,Via de website van de stichting wordt dit ook al gedaan, maar wij hebben weer net andere contacten waardoor het voor verzamelaars interessant is, omdat het net shirts zijn van andere clubs", legt Sterken uit. Inmiddels hebben de veilingen al een mooi bedrag opgebracht. Ook via lokale ondernemers weet Sterken nog veilingitems te verzamelen. ,,Ik denk dat ik makkelijk op mensen afstap en durf te vragen", vertelt Sterken.

Het achterliggende motief van Sterken en Van den Dungen is duidelijk. ,,Het is voor ons een stukje bewustwording. Zelf staan we iedere week fijn op het veld, dat voelt vanzelfsprekend. Maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen", legt Van den Dungen uit. ,,Door deze inzamelingsactie dragen we een klein steentje bij voor die kinderen voor wie dat minder vanzelfsprekend is."