Volledig scherm
PREMIUM
Gerda Vinck (67) geeft voorlichting over donorschap op het Were-di in Valkenswaard, in het kader van de nationale Donorweek. © Jean Pierre Reijnen

Donorles in Valkenswaard: Kan het zijn dat iemand helemaal misvormd raakt?

VALKENSWAARD - Al 18 jaar vertelt Gerda Vinck haar verhaal op scholen in deze regio. Over hoe haar man levens redde met zijn organen.

Een doodgewone woensdagmorgen op scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard: onderuitgezakt in een muffig klaslokaal een beetje buurten met de buurman. Dan begint Gerda Vinck te vertellen. Plots is het stil. ,,Schreeuwend kwam mijn jongste zoon binnen dat papa niet meer ademde.”

  1. Valkenswaardse kampioenen gehuldigd: Sven van der Mierden Sportman van 2018

    Valkens­waard­se kampioenen gehuldigd: Sven van der Mierden Sportman van 2018

    VALKENSWAARD - Sven van der Mierden is vrijdagavond tijdens het Sportgala Valkenswaard uitgeroepen tot Sportman van 2018. Hij kreeg de titel onder meer vanwege zijn winst op het ONK motorcross en zijn prestaties bij de Dutch Masters of Motorcross en Red Bull Knock Out. Powerliftster Pleun Dekkers werd Sportvrouw 2018 door haar negende plaats op het WK. De titel Sportteam ging naar het vierde elftal van RKVV Dommelen dat eindelijk eens kampioen werd.