Volledig scherm
Zo komen de huizen er uit te zien.

Drie semibungalows Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Op een stuk tuin nabij het centrum ter grootte van ongeveer 1000 vierkante meter in Valkenswaard verschijnen drie semibungalows. Er wordt ingestoken op de toekomstige energievoorziening.

Even buiten het Valkenswaardse winkelgebied, aan de Nieuwe Waalreseweg, verschijnen drie semibungalows. Naar verwachting start de bouw halverwege dit jaar. De drie vrijstaande woningen worden gebouwd op het tuinperceel op de hoek Nieuwe Waalreseweg-Dijkstraat. De voorzijde van de bungalows wordt gericht naar de Nieuwe Waalreseweg.

Volledig

Het drietal woningen sluit aan op het parkeerterrein aan de Kardinaal de Jongstraat, waar onder meer appartementen staan met daaronder een supermarkt.

Het bouwplan is een ontwerp van het plaatselijke bureau Verheijden Architecten en wordt uitgevoerd door het Valkenswaardse bedrijf DAVA Projectontwikkeling. Het worden semibungalows op een terrein van ongeveer 1000 vierkante meter. De woningen krijgen op de begane grond een volledig woonprogramma met woonkamer, keuken en slaap- en badkamer.

Ze voldoen daarmee aan het predicaat nultredenwoning. Wel is er op de eerste verdieping nog ruimte voor twee slaapkamers en een badkamer. Daarmee komt het totale vloeroppervlak van elk van de drie woningen op ruim 150 vierkante meter. Ze komen te staan op kavels variërend van 315 tot ongeveer 345 vierkante meter. De huizen zijn zonder garage en beschikken over een vrije achterom. Elke bungalow wordt voorzien van twee parkeerplaatsen.

Met de installatie wordt in de semibungalows ingespeeld op de toekomstige manier van energievoorziening. Er komt geen gasaansluiting. Wel krijgen de huizen een licht schuin aflopend dak aan de zuidkant voor het plaatsen van zonnepanelen. De koopprijs van de nieuwbouwwoningen komt te liggen tussen de vier en vijf ton.