Bij  zorginstelling Villa Expert Care zouden patiëntjes zijn misbruikt door een verpleger. Na veel onderzoek komt het OM tot de conclusie dat het gaat om een slachtoffertje.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij zorginstelling Villa Expert Care zouden patiëntjes zijn misbruikt door een verpleger. Na veel onderzoek komt het OM tot de conclusie dat het gaat om een slachtoffertje. © Kees Martens/DCI Media

Eén kind slachtoffer van misbruik door verpleger op medisch dagverblijf in Waalre

DEN BOSCH/WAALRE – Het misbruik van patiëntjes van een medisch dagverblijf in Waalre blijft beperkt tot een enkele verdenking. Er lagen tien aangiften en meldingen, maar in negen gevallen vond het Openbaar Ministerie geen hard bewijs tegen de verdachte.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?