Lucas Vaassen en Kamal Mohamad van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard hebben een prijs (Zero Trash award) gewonnen door mee te doen aan een project dat zwerfafval aan de kaak stelt.
Volledig scherm
Lucas Vaassen en Kamal Mohamad van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard hebben een prijs (Zero Trash award) gewonnen door mee te doen aan een project dat zwerfafval aan de kaak stelt. © DCI Media

Een plakmuur in de strijd tegen zwerfafval, brugklassers Kamal en Lucas winnaars Trash Award

VALKENSWAARD - Een plakmuur waar je afval en rotzooi tegenaan kan gooien. Dit idee leverde Kamal Mohamad (15) en Lucas Vaassen (13) de zogeheten Trash Award op, een prijs die verbonden is aan Zero Trash, een educatief project waarbij leerlingen van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard aan de slag gingen met het thema zwerfafval.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.