Volledig scherm
Werkzaamheden bij de Achelse Kluis in Achel. © FotoMeulenhof

Eenvoudig terras laat gebouwen Achelse Kluis schitteren

ACHEL - Het terras van de Achelse Kluis, gelegen op de grens van Nederland en België wordt opgeknapt. En ook voor de brouwerij staat een verbouwing op de planning. 

De verbouwing van het terras van de herberg is inmiddels in volle gang. ,,Er komen bomen, planten en struiken, zodat de mensen wat meer schaduw hebben van natuurlijke elementen", legt sitemanager Robrecht Ulenaers uit. Daarnaast komt er een speelplekje voor kinderen. ,,Er was nog niets voor de kinderen om zich bezig te houden, maar dat komt er nu wel", vervolgt hij.

De stijl van het terras wordt ‘eenvoudig’ ,,Door het terras in eenzelfde stijl te houden, komen de gebouwen beter tot hun recht. Antieke elementen in een huis vallen normaal misschien ook niet zo op. Maar als de rest eenvoudig en wit gehouden wordt, vallen ze wel op”, aldus Ulenaers. En dat is precies de bedoeling met het terras: door het terras eenvoudig te houden, de historische gebouwen van de abdij meer tot uiting brengen.

De geplande opening van het terras op 1 mei ging niet door, vanwege vertraging in de werkzaamheden. Maar mocht het lekker weer zijn, gaat een gedeelte van het terras komende week alvast open. En een trappist drinken op een geheel vernieuwde buitenplaats kan naar verwachting vanaf de derde week van mei. 

Volledig scherm
Werkzaamheden bij de Achelse Kluis in Achel. © FotoMeulenhof

Brouwerij
Ook voor de brouwerij ligt een verbouwing in het verschiet. ,,We zijn nog aan het onderzoeken waar, hoe en wie", vertelt Ulenaers over de stand van zaken. De brouwzaal, in 1998 gekocht door de trappisten van Achel om er bier te brouwen, voorzag altijd de tap in de herberg. Inmiddels wordt in diezelfde zaal ook bier gebrouwen voor flesjes. ,,De brouwzaal die dus gekocht is voor het brouwen van bier op de tap is te klein geworden voor het volume dat we vandaag de dag brouwen”, zegt Ulenaers. 

Volledig scherm
Luchtfoto Achelse Kluis. © Ronald Otter