Antoniuskerk, Valkenswaard
Volledig scherm
PREMIUM
Antoniuskerk, Valkenswaard © FotoMeulenhof

Eindelijk duidelijkheid over Antoniuskerk in Valkenswaard: ontwikkelaar bouwt er luxe appartementen

VALKENSWAARD - De Antoniuskerk in Valkenswaard is na drie jaar onderhandelen eindelijk verkocht. Ontwikkelaar CRA Vastgoed bouwt er luxe appartementen in. Met het parochiebestuur is afgesproken dat de kerk blijft staan en dat een kapel in het gebouw toegankelijk blijft voor publiek.  

Volgens CRA-projectontwikkelaar Bas Dikker duurden de onderhandelingen zo lang omdat de kerk gedurende dat proces de status kreeg van gemeentelijk monument. ,,Dat heeft impact op de waarde van het pand en wat je daar kunt ontwikkelen. Dat is onderwerp geweest van discussie”, vertelt hij. ,,De kerk wil heel graag dat het pand behouden blijft en zo'n monumentale status legt beperkingen op.” 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.