Lage Heide september 2018
Volledig scherm
PREMIUM
Lage Heide september 2018 © Ronald Otter

Eurocircuit in Valkenswaard legt ontwikkeling van nieuwbouwwijk Lage Heide lam

VALKENSWAARD - Het Eurocircuit in Valkenswaard legt verdere ontwikkeling van nieuwbouwwijk Lage Heide lam. Zolang er geen duidelijkheid is over de crossbaan, kunnen de plannen voor beter verkoopbare huizen niet doorgaan. 

De gemeente wil in Lage Heide de weg vrijmaken voor woningen die nauwer aansluiten bij de wensen van kopers. Daarvoor moet dan wel eerst een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld. Dat lag al ter inzage op het gemeentehuis, maar Valkenswaard komt nu tot de conclusie dat de aanpassingen in Lage Heide pas mogelijk zijn als de nieuwe regels voor het Eurocircuit zijn afgehamerd. Dat kan nog tot het einde van dit jaar duren. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.