Explosief in Valkenswaard: ‘Dit is een pesterij, alsof ze me weg willen hebben’

Video'sVALKENSWAARD - De uitbater van het restaurant in Valkenswaard waar in de nacht van woensdag op donderdag een explosief werd gevonden, reageert geschrokken en noemt het een pesterij. ,,Ik was niet thuis. Het lijkt wel of iemand mij een hak wil zetten.”

Het explosief werd rond middernacht bij de deur door een anonieme melder gevonden. Het hing aan het deurkozijn van het cafégedeelte. De explosievenopruimingsdienst heeft de granaat meegenomen en elders onschadelijk gemaakt. Ongeveer twintig bewoners die boven, naast en tegenover het restaurant wonen werden geëvacueerd en opgevangen in een spiegeltent. Die tent staat er voor het Vogelverschrikkerfestival in Valkenswaard.

De uitbater van restaurant Eten en Drinken Bij Hos heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. ,,Dit is een pesterij. Het lijkt wel alsof iemand mij hier weg wil hebben.”

Loco-burgemeester Theo Geldens: ,,Ik wil graag even gezegd hebben dat wat er vannacht is gebeurd, erg vervelend voor de omwonenden was. Zij moesten afgelopen nacht in verband met veiligheidsredenen onverwacht hun huis uit. We kunnen nog niet inhoudelijk reageren op deze zaak. We zijn in afwachting van het politierapport. Op basis daarvan zullen we, samen met de politie, kijken of en welke maatregelen er nodig zijn.”

De pandeigenaar wil niet reageren op het incident.

Explosief onklaar gemaakt bij restaurant Valkenswaard
Volledig scherm
Explosief onklaar gemaakt bij restaurant Valkenswaard © Fotopersbureau Bert Jansen/Rico Vogels