Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Extra fietsstraten rond school Waalre

WAALRE - Waalre wil een klein gedeelte van de Kerkakkers en de Kerkstraat aanpakken. In deze straten moet nieuwe riolering komen en een nieuw wegdek met zebrapaden. De verbouwing van de straten moet leiden tot een veiliger verkeerssituatie bij basisschool de Wilderen.

Op zeer korte termijn gaat de gemeente in gesprek met bewoners van het gebied waar de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Bij de Kerkakkers gaat het om het gedeelte vanaf de Foes tot aan de Meester Slootweg. En bij de Kerkstraat gaat het over het stuk tot aan restaurant de Oude Toren. Daar was de riolering verouderd.

De vernieuwing van deze straten houdt verband met de sluipverkeerwerende maatregelen in Waalre-dorp. Omdat de riolering toch moet worden vervangen, wil de gemeente ook het wegdek aanpakken.

De straten rondom basisschool De Wilderen (Werenfriedstraat en gedeelte Kerkakkers) worden verkeersluw gemaakt.

Eerder was al besloten dat de Werenfriedstraat bij de Meester Slootweg wordt afgesloten voor auto's. Bovendien wordt die straat een zogenaamde fietsstraat, die herkenbaar zal zijn door een rood wegdek. De inrichting van de straat zal automobilisten dwingen tot langzaam rijden.

De Werenfriedstraat gaat over in de Kerkakkers, maar dat bleef in het originele plan een gewone weg. Met aanpassingen sluit het wegdek van de Kerkakkers goed aan op de Werenfriedstraat, zodat die weg ook een fietsstraat wordt. Er komen daar ook meerdere zebrapaden.

Buiten de maatregelen op de Werenfriedstraat wordt ook de Kerkstraat aangepakt. Op die straat komt een bord met eenrichtingsverkeer, dat ervoor moet zorgen dat het sluipverkeer die route niet meer neemt.