Hotel de Valk in Valkenswaard
Volledig scherm
Hotel de Valk in Valkenswaard © Jean Pierre Reijnen

Faillissement Hotel De Valk in Valkenswaard: ‘Een droom die uiteen spat’

VALKENSWAARD - Hotel De Valk in Valkenswaard is failliet. Bij uitbater Suze Geenen overheerst het verdriet. „De klap komt ontzettend hard aan.”

Het hotel uit 1922 aan de Frans van Beststraat werd per 1 september vorig jaar overgenomen door Suze Geenen en haar vriend Dominique van den Wildenberg. Geenen komt uit een horecafamilie. „We hadden vroeger thuis een café. En de laatste tien jaar heb ik in een hotel in Eindhoven gewerkt. We dachten nu eindelijk zelf de stap te kunnen zetten naar een eigen hotel. Het is een droom die uit elkaar spat.”

Het teruglopende aantal gasten door het coronavirus en het korte bestaan doen Hotel De Valk uit 1922 de das om. „We hadden nog geen vet op de botten, geen buffer”, zegt Geenen. Voor haar gevoel zaten ze de maanden voor corona in een positieve flow. „Carnaval was heel fijn en we kregen leuke terugkoppelingen van gasten over de warme sfeer van De Valk.”

Quote

Het voelde eerst als falen, maar dit is echt overmacht

Suze Geenen, Exploitant Hotel De Valk in Valkenswaard

Doorstart

Het hotel met 26 kamers, een grote feestzaal en café-restaurant Het Swaard heeft veertien personeelsleden. Curator Martijn Versantvoort gaat onderzoeken of een doorstart mogelijk is. Het is een lastige tijd om een partij te vinden die nu een horecagelegenheid wil starten, erkent Versantvoort, maar hij sluit niets uit. „Ik ga kijken hoeveel animo er is.” 

Geenen durft nog niet te bedenken hoe haar toekomst eruit ziet. „Ik ben dit nog aan het verwerken. Ik ben een ontzettende streber. Het is moeilijk te accepteren dat het niet langer ging. Het voelde eerst als falen, maar dit is echt overmacht.”