Gerard Dereumaux rechts op de foto uit de jaren zeventig bleef altijd de enige autodealer in Waalre en wist op die manier veel lokale klanten aan zich te binden.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Dereumaux rechts op de foto uit de jaren zeventig bleef altijd de enige autodealer in Waalre en wist op die manier veel lokale klanten aan zich te binden. © Rene Manders

Faillissement verpest Dereumaux-feestje

WAALRE - Geen feest maar een domper van jewelste: op de dag dat een feestelijk boekwerk over Dereumaux naar de drukker ging, werd het faillissement uitgesproken. De Waalrese dorpsdealer van Citroen is niet meer. Maar dat boek komt er tóch. Juist nu.

Hij kan zo een film in: gehuld in een stofjas maar altijd met een bordeauxrode vlinderdas om zijn hals. Piekfijn verzorgd en dat tientallen jaren lang, zoals vastgelegd op een zwart-witfoto uit de jaren zeventig. De baas van de garage, de enige autodealer die het dorp decennialang had. Zijn naam: Gerard Dereumaux (nu 89). Een achternaam die in de omgeving van Waalre net zo bij Citroën hoort als 2CV of DS. Dat die zo lekker authentiek Frans klinkt, helpt daarbij. De Waalrenaar hoopt de komende maand 90 jaar te worden.