Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Fietssluis valt slecht in Waalre

WAALRE - Het leek een Poolse Landdag te worden. Toine Schoester, projectleider Herinrichting N69 bij de gemeente Waalre, had dinsdag een zware taak.

Bewoners van de Ansbalduslaan in Waalre, en de directe omgeving daarvan, werden in een informatiebijeenkomst bijgepraat over de sluipverkeerwerende maatregelen in hun buurt.

De provincie heeft onlangs een subsidie van ruim een ton verstrekt om in Waalre-dorp actie te ondernemen tegen dat sluipverkeer. In april of mei zou gestart kunnen worden met een aantal maatregelen om dit verkeer te weren. Een denktank, een groep mensen uit de buurt die meedenkt over de herinrichting van het dorp, stelde onder meer een fietssluis voor op de Ansbalduslaan.

Die suggestie viel niet bij alle buurtbewoners, waarvan overigens niemand deel uitmaakt van deze denktank, in goede aarde. De fietssluis is volgens een aantal belanghebbenden op de verkeerde plek gesitueerd. Paul van Selms is één van hen: ,,Het verkeer dat vanaf Aalst komt gaat dan gewoon, in plaats van de eerste afslag Ansbalduslaan, een zijstraat verder rechtsaf om niet via het kruispunt met de verkeerslichten op de hoek Willibrorduslaan/Bergstraat richting Veldhoven te rijden. De voorgestelde plaats voor die sluis is voor slechts zo'n 20 bewoners van onze straat interessant."

Schoester erkent dat een sluis op de gekozen plek niet de beste oplossing is: ,,Wellicht kunnen we alternatieve verkeersremmende maatregelen voorstellen." Een aantal buurtbewoners besloot zich alsnog aan te sluiten bij de denktank. Het voorstel aan de gemeenteraad zal zijn om de subsidie voor de fietssluis ergens anders, of op een andere plek, in te zetten.