Fietsster overleden bij ongeluk met truck in Valkenswaard, chauffeur familiebedrijfje aangeslagen: ‘Wat een drama’

VIDEOVALKENSWAARD - Een vrouw op de fiets is woensdag om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtwagen op de Vasco da Gamastraat in Valkenswaard. De chauffeur, werkzaam voor een klein familiebedrijf uit Valkenswaard, is naar het politiebureau gebracht om een verklaring af te leggen.

De fietsster kwam na de aanrijding onder de truck terecht. De politie kon nog niets zeggen over de toedracht van het ongeval en de identiteit van het slachtoffer.

Afgesloten

Hulpverleners rukten na de aanrijding groots uit, maar alle hulp mocht niet meer baten: de vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De Vasco da Gamastraat bleef urenlang in beide richtingen afgesloten. Specialisten van verkeersongevallenanalyse hebben ter plekke onderzoek gedaan naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Burgemeester

Anton Ederveen, de burgemeester van Valkenswaard, spreekt van een groot drama voor alle betrokkenen. ,,Op politiebureau nog gesproken met ontstelde nabestaanden en de aangeslagen chauffeur. Wat een drama. Bijzonder hoe politiemensen dan ook de mensen opvangen”, laat hij weten via Twitter.

Volledig scherm
Dodelijk ongeluk Valkenswaard © Bert Jansen