Volledig scherm
PREMIUM
V.l.n.r: Hermes-woordvoerder Hans Spek, chauffeur Lea Schapendonk en rayonmanager Theo Duivesteijn. © Foto Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Flexbus van Bravo brengt je in ‘no-time’ waar je wezen moet

WAALRE - Even een appje of een belletje en de flexbus komt eraan. De proef in met de bus op afroep lijkt eindelijk terrein te winnen. De verslaggever nam de proef op de som. 

Mensen die de ov-flexapp op hun smartphone hebben gedownload, hoeven tegenwoordig niet lang meer in de verzengende zon of stromende regen op de bus te wachten. In Eindhoven, Veldhoven, Aalst, Waalre en Best bestellen ze de flexbus van Bravo op een tijdstip en bij een halte die hen het beste uitkomt. Ook via de site of telefoon zijn ritjes te reserveren.

  1. Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerkvrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?
    PREMIUM

    Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerk­vrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?

    WAALRE - Mag je in Waalre knallen tijdens Oud & Nieuw? Als het aan burgemeester Jan Brenninkmeijer ligt, gaan inwoners daar de komende jaarwisseling zelf over. Hij stelt voor om te experimenteren met ‘vrijwillig vuurwerkvrije zones’. In dat model kunnen burgers zelf aangeven of er binnen een gebied geknald mag worden. Brenninkmeijer erkent dat het lastig wordt om zo’n regel te handhaven.