Een auto wordt binnengereden in de nieuwe garage.
Volledig scherm
PREMIUM
Een auto wordt binnengereden in de nieuwe garage. © Henriette Guest

Futuristische garage van Car Parkers uit Valkenswaard: Porsche wordt via ‘vliegend tapijtje’ geparkeerd

Het lijkt iets een sciencefictionfilm of Mission Impossible: een garage die de auto zélf parkeert. Maar aan de Kneuterdijk in Den Haag heeft Car Parkers uit Valkenswaard zo'n parkeergarage gebouwd, de eerste in Nederland met dit systeem.

Tijdens een demonstratie, gisteren bij de opening van de parkeergarage, komt een grijze BMW binnenrijden. Met het grootste gemak stapt de bezoeker uit, doet zijn auto op slot en verlaat de garage. Buiten scant hij zijn pasje en zonder nog eens achterom te kijken verdwijnt hij naar zijn werk.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.