Volledig scherm
Broekweg in Waalre. © Google Maps

Gebouwen op woonwagenkamp Waalre gesloten wegens overtredingen Opiumwet

WAALRE - Op het woonwagenkamp aan de Broekweg in Waalre heeft de gemeente drie bijgebouwen gesloten vanwege overtredingen van de Opiumwet. Die overtredingen wijzen op ‘voorbereidende handelingen voor het produceren van synthetische drugs.’ Bovendien is er een onderzoek gaande naar mogelijke vervuiling van de grond achter het woonwagenkamp. Dat schrijft de gemeente Waalre in een persbericht.

De gemeente sloot de drie bijgebouwen gisteren. De panden mogen een jaar niet betreden worden. De gemeente heeft de gebouwen verzegeld. Het is onduidelijk hoe groot de gebouwen zijn en hoe ze eruit zien. Een woordvoerder laat wel weten dat ze onbewoond waren. ,,Ze hoorden bij een woning‘’, zegt de woordvoerder van de gemeente.

Begin september werden op het woonwagenkamp aan de Broekweg in Waalre controles uitgevoerd. De politie maakte eerder al bekend dat er tijdens die controle spullen werden gevonden voor productie van synthetische drugs. Op diverse locaties in en bij het terrein werd ‘drugsgerelateerde apparatuur’ en drugsafval aangetroffen. Ook werden tijdens een doorzoeking in een woonwagen grondstoffen gevonden voor drugsproductie. Het OM en de politie doen nader onderzoek naar de strafbare feiten. De De Omgevingsdienst (ODZOB) doet bovendien nog een onderzoek naar mogelijke vervuiling van de bodem achter de Broekweg.

Waalre maakt gebruik van de Wet van Damocles, die het burgemeesters sinds 1 januari mogelijk maakt om panden te sluiten wanneer er sprake is van zogenaamde voorbereidingshandelingen, die duidelijk wijzen op de productie van drugs.