Gedenkwinkel in Valkenswaard.
Volledig scherm
Gedenkwinkel in Valkenswaard. © Google Streetview

Gedenkwinkel vertrekt uit centrum van Valkenswaard

VALKENSWAARD / HEEZE - Opnieuw verdwijnt er een winkel uit het centrum van Valkenswaard. De gedenkwinkel van Fiddelaers uitvaartbureau gaat verhuizen naar Heeze.

,,We hebben bijna drie jaar in het centrum van Valkenswaard gezeten”, vertelt Renske Fiddelaers, directeur van het bedrijf. ,,We hebben flink geïnvesteerd in het werven van bekendheid. Bij de bakker of slager is het namelijk duidelijk waarvoor je naar binnen gaat, dat geldt voor een gedenkwinkel niet direct natuurlijk.”

Het doel van de gedenkwinkel was vanaf het begin helder. ,,We wilden drempelverlagend zijn wat betreft verlies en rouw.” Het doel lijkt voor Fiddelaers behaald te zijn. ,,We merkten dat mensen de winkel steeds gemakkelijker konden vinden en zomaar even binnen kwamen lopen.”

Toch verhuist de winkel nu naar het rouwcentrum in Heeze, puur om praktische redenen, volgens Fiddelaers. ,,Met de verhuizing komt straks alles weer op één plaats. Dit zorgt ervoor dat we ook veel flexibeler zijn, omdat er altijd iemand aanwezig is in het pand. Leonne en Daniëlle, die in Valkenswaard in de winkel stonden, zullen gewoon meeverhuizen naar Heeze.”

De gedenkwinkel is vanaf deze week geopend op afspraak in Heeze. De inloopochtend op donderdag, tussen 10.00 en 12.00 uur zal blijven bestaan.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.