Volledig scherm
Verpleegtehuis 't Laar op archiefbeeld. © Jean Pierre Reijnen

Gemeenteraad wil snel verpleeghuis in Waalre

WAALRE - Senioren en mantelzorgers van Waalre kunnen eindelijk uitzien naar de komst van een nieuw verpleeghuis binnen de gemeentegrenzen. Waalre belooft in 2020 gesprekken te gaan opstarten met projectontwikkelaars die in Waalre een verpleeghuis willen realiseren.

Al meer dan tien jaar wordt in de gemeente Waalre gesproken over een nieuw verpleeghuis op locatie ’t Laar aan de Malvalaan. Nog nooit werd één van die plannen concreet en dus blijft het verpleeghuis, in één van de vier gebouwen van het wooncomplex, leeg. De gemeenteraad is het wachten nu beu, en het geeft ouderenorganisatie Oktober (voorheen RSZK) een laatste kans. In 2020 moeten de gemeente en Oktober gesprekken hebben gevoerd die uitkomst bieden op de bouw van een verpleeghuis. Oktober is eigenaar van ’t Laar.

Mochten die gesprekken niet voldoende perspectief bieden voor concrete plannen, gaat de gemeente in gesprek met andere ontwikkelaars over geschikte locaties voor een verzorgingstehuis, waar intensieve zorg verleend kan worden.

Dat plan werd tijdens de vergadering over de gemeentebegroting ingebracht door de fracties van het CDA en PvdA. ,,We zijn klaar met wachten’’, aldus fractievoorzitter Suzan van de Goor (CDA). ,,Als je in Waalre oud wordt, dan moet je voor een verpleegbed uitwijken naar Bladel. En het is ook ver als je een zak schone kleren naar je vader wil brengen.’’ Volgens haar is zorgcentrum Hoevenakkers ook geen serieuze optie. ,,Dat is ook vol en bovendien oud. Dat heeft ook een renovatie nodig.’’ Het plan om snel stappen te maken met de komst van een nieuw verpleeghuis vond steun bij de volledige Waalrese raad.

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.