Marcel de Pon (40) uit Aalst op zijn nieuwe aangepaste driewieler die hij kocht met geld van donaties nadat bekend werd dat zijn fiets was gestolen. Zijn gestolen rijwiel is door de politie inmiddels teruggevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel de Pon (40) uit Aalst op zijn nieuwe aangepaste driewieler die hij kocht met geld van donaties nadat bekend werd dat zijn fiets was gestolen. Zijn gestolen rijwiel is door de politie inmiddels teruggevonden. © René Manders/DCI Media

Gestolen, dure driewieler van de gehandicapte Marcel uit Aalst stond om de hoek te koop op Marktplaats

AALST - De prijzige driewieler van de gehandicapte Marcel de Pon (40) die half april achter zijn flat in Aalst is gestolen, is weer terecht. Hij is weggehaald door een ‘jeugdige’ dief, aldus de politie. Maar dat was niet alles: de dief misbruikte ook een kwetsbare man om gestolen spullen te verkopen.

De zus van De Pon kreeg onlangs een tip dat de fiets te koop stond op Marktplaats. In de advertentie zag ze inderdaad een fiets die heel erg leek op het gestolen exemplaar. ,,De foto van de fiets in de advertentie was gewoon bij de flat van Marcel gemaakt”, vertelt de verontwaardigde Natasja de Pon. Ze herkende specifieke onderdelen en het slot waarmee het voertuig aan het pand was vastgemaakt. Ze waarschuwde de politie en een zogenoemde pseudokoop werd op touw gezet.