Marc Glaser is na vele omzwervingen terug in café De Bel in Valkenswaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Glaser is na vele omzwervingen terug in café De Bel in Valkenswaard. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Gezichten van de horeca: Marc Glaser uit Valkenswaard is ‘weer terug waar 't begon'

ZomerserieVALKENSWAARD - Horeca is plaatjes draaien, biertjes tappen en slap ouwehoeren volgens Marc Glaser, eigenaar van café de Bel in Valkenswaard. "Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken."

Vijftig jaar ervaring heeft hij al, zegt hij. ,,Waarvan dertig jaar zeer intensief." Marc Glaser is opgegroeid in een horecafamilie en helpt als 13-jarige al mee in het café van zijn moeder op de Grote Berg in Eindhoven. ,,In het begin hielp ik met poetsen. Een paar jaar later stond ik in een restaurant aan het Wilhelminaplein drie avonden per week af te wassen."

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.