Volledig scherm
Wil Janssens © Rico Vogels/FotoMeulenhof

Gildebroeder Wil Janssens uit Valkenswaard koninklijk onderscheiden

VALKENSWAARD - Gildebroeder Wil Janssens uit Valkenswaard is zondagmiddag koninklijk onderscheiden door burgemeester Anton Ederveen.

Wil Janssens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor het Sint Catharinagilde in Valkenswaard. Janssens is al 25 jaar secretaris van het gilde. En telkens staat hij mede aan de basis van tal van evenementen voor het gilde. Ook voerde hij jarenlang de redactie van het verenigingsblad.

In de periode van 1995 tot 2018 was Janssens secretaris van het Intergildekoningschieten, waarbij de vijf lokale gilden strijden om de titel gildekoning van Groot Valkenswaard. Verder is hij al ruim twintig jaar secretaris van de Studie Archivering Tentoonstelling. Binnen deze S.A.T.-commissie verzorgt Janssens het secretariaat alsmede de archivering van het gildezilver voor Noord-Brabant. In het verleden was hij secretaris van de inmiddels opgeheven Stichting Historisch Genootschap.

Janssens kreeg de onderscheiding zondag opgespeld door burgemeester Ederveen tijdens de viering van de naamdag van het Sint Catharinagilde.