Volledig scherm
PREMIUM
Solexrijders in de natuur. © Igor Vermeer/rofra

Groen en Heem: Solexritjes in de natuur moeten aan banden

VALKENSWAARD/HEEZE-LEENDE - Milieu-organisatie Groen en Heem Valkenswaard e.o. vindt dat er een einde moet komen aan gemotoriseerd verkeer in natuurgebieden. Met name moet het afgelopen zijn met bedrijven die aan recreanten uitstapjes aanbieden waarbij met snorfietsen en solexen tochten door de onder meer de natuur worden gemaakt, zo vindt Groen en Heem. Onlangs stuurde de vereniging een brief naar de gemeenten Valkenswaard en Heeze-Leende waarin wordt gevraagd om maatregelen te nemen.

Het gaat Groen en Heem concreet om de natuurgebieden die behoren tot het beschermde Natura 2000netwerk: het Leenderbos, Groote Heide en De Plateaux, waaronder ook het stiltegebied De Malpie. ,,De bal ligt nu bij de gemeenten”, vindt Lambert de Brouwer, voorzitter van Groen en Heem. ,,Zij moeten nu uiting geven aan de wettelijke zorgplicht die voor de natuurgebieden van toepassing is. Verder moeten de gemeenten erop toezien dat eventuele maatregelen ook worden gehandhaafd.”

  1. D66 Waalre wil dat geplaagde wethouder zijn uitspraken uitlegt: ‘welk wantrouwen ervaart u?’
    PREMIUM

    D66 Waalre wil dat geplaagde wethouder zijn uitspraken uitlegt: ‘welk wantrouwen ervaart u?’

    WAALRE - De Waalrese fractie van D66 wil wethouder Arno Uijlenhoet ter verantwoording roepen voor uitspraken die hij deed over het functioneren van de gemeenteraad. Het is echter de vraag of Uijlenhoet zich binnenkort kan verdedigen. Hij is nog niet aan het werk gegaan, sinds hij anderhalve week geleden onwel werd tijdens een raadsvergadering. Het was de tweede keer dat hem dat overkwam.