Panden aan de Markt in Valkenswaard
Volledig scherm
Panden aan de Markt in Valkenswaard © FotoMeulenhof

Grote groep jongeren misdraagt zich in Valkenswaard, vandaal schopt tegen politieauto en scheldt agenten uit

VALKENSWAARD - Een groep van ongeveer twintig jongeren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor overlast gezorgd in Valkenswaard. Eén van hen is opgepakt voor meerdere strafbare feiten.

Na het stappen zou het een tijdje onrustig zijn geworden op de Markt in Valkenswaard. Toen de politie arriveerde kon een van de jongeren zich niet meer inhouden. Hij schopte tegen een politieauto, schold agenten de huid vol en weigerde de Markt te verlaten ondanks meerdere waarschuwingen van de agenten.

Volgens de politie verstoorde de jongeman onder invloed van alcohol de openbare orde. Hij is opgepakt en naar het politiebureau gebracht, de andere jongeren hoefden niet gearresteerd te worden.

Onderzoek

De politie benadrukt dat de meeste jongeren die Valkenswaard bezochten om te stappen zich wel netjes hebben gedragen. Het onderzoek naar de verdachte gaat dit weekend verder.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.