Boekhandel Priem in Valkenswaard gaat dicht. (Archieffoto)
Volledig scherm
Boekhandel Priem in Valkenswaard gaat dicht. (Archieffoto) © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Het doek valt voor boekhandel Priem in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Valkenswaard raakt weer een oude winkel kwijt in het centrum van het dorp. Boekhandel Priem aan de Eindhovenseweg sluit na 65 jaar de deuren.

De boekhandel maakte het nieuws dit weekend op Facebook bekend. De winkel kampt met een teruglopend aantal klanten en ziet dat mensen steeds meer boeken bestellen via internet. Ze kan die tendens niet langer het hoofd bieden.

De sluiting komt niet geheel als een verrassing. Twee weken geleden maakte eigenaar Jac Mollen in het ED al bekend dat het niet goed ging met de winkel en dat hij zich tijdens een geplande vakantie van twee weken ging beraden op de toekomst. 

Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag is de zaak tussen 13.00 en 17.00 uur nog open. Daarna gaat het slot er op.  

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.