Het Klooster in Waalre-dorp
Volledig scherm
Het Klooster in Waalre-dorp © Jean Pierre Reijnen

Het Klooster in Waalre-dorp zoekt ondernemers zoals een kapper en manicure

WAALRE - Het Klooster gaat op zoek naar lokale ondernemers die zich in het dorpshuis willen vestigen. Zorgaanbieder Futuris hoopt dat bijvoorbeeld een kapper, schoonheidsspecialist of manicure zich meldt. Op die manier wil Futuris Het Klooster aantrekkelijk maken voor de toekomstige bewoners in de zorgappartementen. Maar het is ook een manier om het dorpshuis financieel gezond te blijven houden.

,,Van alleen het verenigingsleven kan je Het Klooster niet in de lucht houden’’, zegt Cees van Pagée van Futuris. Lokale ondernemers kunnen uitkomst bieden, te meer omdat zij een ruimte voor langere periodes huren. Een vereniging huurt een ruimte soms maar voor enkele uren. ,,Wij willen dat Het Klooster kostendekkend is.’’

Volgens Van Pagee zijn echter de financiële overwegingen niet het belangrijkste motief om ondernemers ruimte te bieden in Het Klooster. Over ongeveer twee jaar zullen in Het Klooster zo’n 20 zorgappartementen zijn gebouwd, onder meer bedoeld voor dementerende ouderen. De bedoeling is dat zij zich zullen mengen in het verenigingsleven, maar Futuris wil dat zij ook gebruik gaan maken van de kapper of de pedicure. ,,Als een bewoner zijn haar wil laten krullen, is het fijn als ze terecht kan in haar eigen gebouw’’, aldus Van Pagee. ,,We willen dat de bewoners een fijne oude dag in Het Klooster kunnen beleven.’’

De plannen hebben geen gevolgen voor de verenigingen die nu al in Het Klooster zitten. Daarover zijn duidelijke afspraken gemaakt tussen de gemeente en de investeerders, die het pand in februari kochten. Onderdeel van het koopcontract is dat in het Klooster de komende 10 jaar ruimte wordt gereserveerd voor het Waalrese verenigingsleven.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.