Volledig scherm
PREMIUM
archieffoto weerderheem © Geert Van Den Eijnden

Het veranderde dorpshart: Auto's in plaats van bomen in Dommelen

ZomerserieDOMMELEN - In ruim een eeuw tijd is het westelijke stukje van de Bergstraat in Dommelen zeer ingrijpend veranderd. Natuurlijk is het veranderd van een zandweg naar een weg met klinkerbestrating. En naast de meeste oude gebouwen zijn ook de bomen verdwenen. 

Prominent op beide foto's is aan het eind van de straat echter herkenbaar de fabrikantenvilla De Ruif, het vroegere woonhuis van het Snieders-gezin. Dat is nu in gebruik als een kantoorgebouw van de Dommelsche Bierbrouwerij. Dit stukje Dommelen kent toch een grote monumentale uitstraling. Op korte afstand van elkaar staan immers vier gemeentelijke monumenten.

  1. Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerkvrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?
    PREMIUM

    Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerk­vrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?

    WAALRE - Mag je in Waalre knallen tijdens Oud & Nieuw? Als het aan burgemeester Jan Brenninkmeijer ligt, gaan inwoners daar de komende jaarwisseling zelf over. Hij stelt voor om te experimenteren met ‘vrijwillig vuurwerkvrije zones’. In dat model kunnen burgers zelf aangeven of er binnen een gebied geknald mag worden. Brenninkmeijer erkent dat het lastig wordt om zo’n regel te handhaven.