Volledig scherm
PREMIUM
archieffoto weerderheem © Geert Van Den Eijnden

Het veranderde dorpshart: Auto's in plaats van bomen in Dommelen

ZomerserieDOMMELEN - In ruim een eeuw tijd is het westelijke stukje van de Bergstraat in Dommelen zeer ingrijpend veranderd. Natuurlijk is het veranderd van een zandweg naar een weg met klinkerbestrating. En naast de meeste oude gebouwen zijn ook de bomen verdwenen. 

Prominent op beide foto's is aan het eind van de straat echter herkenbaar de fabrikantenvilla De Ruif, het vroegere woonhuis van het Snieders-gezin. Dat is nu in gebruik als een kantoorgebouw van de Dommelsche Bierbrouwerij. Dit stukje Dommelen kent toch een grote monumentale uitstraling. Op korte afstand van elkaar staan immers vier gemeentelijke monumenten.

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.