Volledig scherm
In hartje Valkenswaard staan veertien billboards die een stukje historie van het dorp laten zien. © FotoMeulenhof

Historie herleeft in centrum Valkenswaard

VALKENSWAARD - Met vereende krachten, waaronder het centrummanagement, Valkenswaard Promotion, Valkenswaard On Ice en de VVV, wordt alles uit de kast gehaald om het centrum van Valkenswaard tijdens de wintermaanden aantrekkelijk te maken.

Op opvallende plekken in hartje Valkenswaard staan veertien billboards die een stukje historie van het dorp laten zien. Levensgrote objecten verspreid over het gehele centrum.

Met onder meer in beeld gebracht het vroegere Marktplein met H. Hartbeeld, de eerste kiosk en het oude gemeentehuis, de oude Eindhovenseweg en Leenderweg, de Corridor voordat het tot een winkelgebied werd omgebouwd. Een van de billboards toont het aanzicht van de nieuwe Markt. De renovatie van het centrum in het kader van de aanleg van de nieuwe N69 gaat binnenkort van start.

De billboards zijn geplaatst onder de paraplu van ‘Valkenswaard O'Nice', aansluitend bij de kunstijsbaan van de organisatie 'Valkenswaard On Ice'. In de avonduren zijn de billboards verlicht. VVV-gidsen verzorgen een rondleiding langs deze platen. En vanaf 12 december is een plattegrond bij het VVV-kantoor verkrijgbaar.

Inmiddels is het gehele centrum voorzien van speciale kerstverlichting en deze week wordt er werk gemaakt van het plaatsen van de kerststal naast de Nicolaaskerk. De kerststal hoek Markt/ Maastrichterweg is vanaf 13 december te bezichtigen

Op verschillende plaatsen zijn verder door de gemeente levensgrote bomen geplaatst met kerstverlichting. Dit laatste is ook gebeurd op het Martinusplein in Dommelen en het Mgr. Kuijpersplein in Borkel en Schaft.

Kunstijsbaan

Sinds afgelopen weekend draait ook de jaarlijkse kunstijsbaan op volle toeren. Deze is dagelijks tot 22.00 uur toegankelijk. Met Kerstmis, oudjaar en op Nieuwjaarsdag zijn er speciale openingstijden. Op donderdag 12 december is de ijsbaan vanaf 18.00 uur gesloten vanwege de Rotary Curling Cup, een wedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit programma begint om 19.00 uur. Op werkdagen tot de kerstvakantie is de kunstijsbaan tijdens schooluren in gebruik door kinderen van de plaatselijke basisscholen.