Jan van Gennip op pad in het centrum van Valkenswaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Gennip op pad in het centrum van Valkenswaard. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Hoe vriendelijk is Valkenswaard voor mensen met een beperking? Het ED liep mee met Jan van Gennip en zijn geleidehond

VALKENSWAARD - ,,Je had er eigenlijk vanmorgen moeten zijn", zegt Jan van Gennip (69) bij binnenkomst in zijn appartement in Valkenswaard. Hij vertelt over het ‘incident’ dat hem eerder die dag is overkomen toen hij met zijn hond een ommetje maakte. 

Op de Antwerpsebaan wilde de zwarte labrador plots niet meer verder. Jan ging daarom maar even met zijn stok 'kijken’ wat er aan de hand was. ,,Er stond een bestelbusje of een vrachtwagentje op de stoep geparkeerd”, verzucht hij. ,,Misschien was daar ook een afzetting voor neergezet, maar die kan ik niet zien hè.”

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.