Wethouder Theo Geldens leverde vorig jaar het startschot voor de eerste editie van de Omloop van Valkenswaard.
Volledig scherm
Wethouder Theo Geldens leverde vorig jaar het startschot voor de eerste editie van de Omloop van Valkenswaard. © Theo van Sambeek/TVS

Hoop op tweede editie Omloop van Valkenswaard vervlogen, geen 25.000 euro beschikbaar voor Olympia's Tour

VALKENSWAARD - Het laatste sprankje hoop voor de Omloop van Valkenswaard is vervlogen. De wedstrijd wordt dit jaar niet opgenomen in  Olympia's Tour. Niemand gaat de kostprijs van 25.000 euro ophoesten.

Voor dat bedrag wilde Olympia's Tour Valkenswaard als start- en finishplaats opnemen in haar jaarlijkse etappewedstrijd. Gesprekken hierover met de gemeente zijn echter op niets uitgelopen. De organisatie van de Omloop voelde er op haar beurt ook niet voor om de wedstrijd - in deze vorm - uit de eigen (sponsor)zak te betalen. 

Eerder werd al bekend dat de tweede editie van de Omloop van Valkenswaard in augustus niet kan doorgaan omdat er te weinig motoragenten beschikbaar zijn. Vervolgens bood Olympia's Tour aan om de nieuwe en gewaardeerde klassieker voor jeugdrenners op te nemen in haar etappeprogramma komend najaar. 

Het zou wat koersdirecteur Cleven betreft dan een ‘overgangsjaar’ worden, om volgend jaar een doorstart te maken als onderdeel van de Topcompetitie, waarvoor wel voldoende agenten zijn. Hij had gehoopt dat de gemeente de 25.000 zou betalen aan Olympia's Tour. Maar hij kreeg dinsdag te horen dat hij daar niet op hoeft te rekenen. 

Vorig jaar had de Omloop van Valkenswaard een begroting van 30.000 euro, dankzij de eigen sponsoren. Cleven voelde er in dit overgangsjaar niets voor om zijn sponsoren op te laten draaien voor de kosten voor Olympia's Tour. De gemeente Valkenswaard kon woensdag geen inhoudelijke reactie geven. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.