Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Brugmans bij het Gat van Waalre. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Horeca bij het Gat van Waalre?

WAALRE - Bij het Gat van Waalre komt, als het aan ondernemer Ronald Brugmans ligt, een natuurbelevingscentrum met een kleine horecavoorziening. De procedure voor een nieuw bestemmingsplan loopt nog.

Het beheer komt in handen van Ronald Brugmans, eigenaar van de vlakbij gelegen zwem- en duikschool De Smient. De plannen van Moniek en Ronald Brugmans dateren al van een jaar of negen geleden. Ronald, IT-professional en duiker, hoorde destijds dat de gemeente in Waalre-Noord de intentie had er de grond te herontwikkelen. Het echtpaar had belangstelling voor het daar geplande horecapunt. Ze wilden dat graag exploiteren in combinatie met een zwembad en een duikschool. Brugmans: ,,De gebiedsvisie was toen echter nog onvoldoende ontwikkeld. We besloten toen om, een paar honderd meter verder, op bedrijventerrein Het Broek vast met het zwembad en de duikschool te starten.’’

  1. Gemeente wil door met bouwplannen Gestelsestraat in Aalst

    Gemeente wil door met bouwplan­nen Gestelse­straat in Aalst

    WAALRE - Als het aan de gemeente ligt, worden de plannen voor de bouw van de woningen aan de Gestelsestraat in Aalst doorgezet. Omwonenden maken zich echter al lange tijd zorgen over de parkeer- en verkeersdrukte in de wijk. De gemeente wil daarom gaan onderzoeken of de Gestelsetraat heringericht kan worden, maar dat onderzoek moet los komen te staan van de plannen voor de woningen. Op die manier hoopt de gemeente dat het bouwproject geen vertraging oploopt.