Joop en Els van Appeldorn-de Vocht bij De Wiemelhoek
Volledig scherm
PREMIUM
Joop en Els van Appeldorn-de Vocht bij De Wiemelhoek © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Huizen met een naam: Volop reuring in De Wiemelhoek

ZomerserieVALKENSWAARD Bij het vroegere Willem II-terrein zijn tal van appartementen-complexen verrezen. Met een naam die linkt aan de sigarenindustrie.  

Op de hoek Karel Mollenstraat Zuid/Beelmanstraat in Valkenswaard staat het gebouw ‘De Wiemelhoek’. Een benaming die precies honderd jaar oud is. Volgens de beschrijving in het boek ‘Noordbrabantse plaatsnamen. Monografie 1, Valkenswaard’ (door H.E.M. Mélotte en J. Molemans, 1979) is de naam rond 1909 gegeven aan een plein en zijn omgeving nabij Beelmanstraat/Hoogstraat/Karel Mollenstraat Zuid.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.