EINDHOVEN - Eylien Lommen heeft met behulp van de lezers van het ED haar verzameling koffie- en theekopjes weer op orde.
Volledig scherm
EINDHOVEN - Eylien Lommen heeft met behulp van de lezers van het ED haar verzameling koffie- en theekopjes weer op orde. © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijnen

Hulp na laten vallen verzameling koffie- en theekopjes: ‘Sommigen kochten hele serviezen’

WAALRE - ,,Nog iedere dag krijg ik mailtjes. Mensen die ik helemaal niet ken willen me een hart onder de riem steken en kwamen me al direct van alles brengen. Sommigen zijn naar de kringloop geweest waar ze zelfs hele serviezen voor me hebben gekocht. Veel van die mailtjes komen met een persoonlijk verhaal. Ik schiet geregeld vol.” 

Sinds de onfortuinlijke Eylien Lommen uit Waalre haar volledige verzameling goudgerande koffie- en theekopjes tegen de grond liet kletteren tijdens haar werk op de Dutch Design Week, ondervindt ze veel compassie. ,,Mensen sturen foto’s met de vraag of ik het wel mooi genoeg vind, want niet álle kopjes hebben een gouden randje. Ik mag nog bij zo’n twintig adresjes kop en schotels op komen halen.” 

De 27-jarige Waalrese heeft inmiddels een tweede kast moeten plaatsen om alle ‘cadeautjes’ kwijt te kunnen en is weer in ruim voldoende mate voorzien. Als dank bakt de fooddesigner voor iedere gulle gever een taartje. ,,Ik heb van lang niet iedereen een telefoonnummer, maar wanneer ze me mailen komt dat goed.