Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen van de Doe-Week Dommelen brachten gisteren een bezoek aan het Britse militaire kerkhof in Valkenswaard. © FotoMeulenhof

Imponerend bezoek aan kerkhof tijdens Doe-Week in Dommelen

Bevrijding 75 jaarDOMMELEN - Een bezoek aan een begraafplaats is niet het eerste waaraan mensen zullen denken bij een kindervakantieweek. Toch brachten honderden kinderen van de Doe-Week Dommelen donderdag een bezoek aan het Britse militaire kerkhof in Valkenswaard.

De jeugdige deelnemers aan de Doe-Week Dommelen eerden op de begraafplaats de gesneuvelde soldaten met zelfgemaakte bloemen. Ademloos luisterden ze naar Waalrenaar Jan van Zon. Hij vertelde het levensverhaal van de jonge Britse militair Walter Batchelor. Hij sneuvelde in september 1944 op 23-jarig leeftijd bij de bevrijding van Valkenswaard. Een paar weken nadat Batchelor voor het eerst vader was geworden, reed de tank waarin hij zat op een Duitse mijn. Veel vragen werden er na afloop niet gesteld door de kinderen. ,,Daarvoor zijn ze te veel onder de indruk", weet Van Zon.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.