Het Brouwersgatse carnaval wordt dit jaar thuis gevierd, met behulp van het carnavalspakket van CV De Pintenwippers. Luciën van den Heuvel (links) en Linda Verberne bij het beeld van De Pintenwipper in Dommelen.
Volledig scherm
Het Brouwersgatse carnaval wordt dit jaar thuis gevierd, met behulp van het carnavalspakket van CV De Pintenwippers. Luciën van den Heuvel (links) en Linda Verberne bij het beeld van De Pintenwipper in Dommelen. © Kees Martens/DCI Media

In Brouwersgat zijn ze klaar voor ‘thuiscarnaval’

DOMMELEN - Hoewel carnaval dit jaar definitief niet doorgaat, zetten ze in Dommelen alles op alles om er toch een feest van te maken. Een thuispakket is één van de redders in nood.

 1. Sportscholen in actie tegen coronasluiting; in Eindhoven is buitengroep een blijvertje
  PREMIUM
  VIDEO

  Sportscho­len in actie tegen coronaslui­ting; in Eindhoven is buiten­groep een blijvertje

  EINDHOVEN - Niet alleen de horeca en de winkels, ook de sportscholen staan te popelen om weer open te gaan. Zaterdag voeren ze actie door, netjes volgens de regels, groepen van tien sporters te ontvangen. Buiten, op individuele basis, dus zonder ‘les’. ,,Wij roepen niet dat we open móeten, maar we willen wel van ons laten horen", zegt sportschoolhouder Tom Essink in Eindhoven.
 1. Studenten kunnen nu studeren in een zeecontainer: 'Supergezellig en toch heel coronaproof'
  Play

  Studenten kunnen nu studeren in een zeecontai­ner: 'Supergezel­lig en toch heel corona­proof'

 2. Het mysterie van de kluis die urenlang op straat lag is deels opgelost
  Play

  Het mysterie van de kluis die urenlang op straat lag is deels opgelost