Volledig scherm
PREMIUM
De Werkgroep Bruggerhuizen met van links naar rechts Ad Maas, Leo Wijnen, Dian Maas en Joop Kennis. © FotoMeulenhof

In gehucht Bruggerhuizen dronk de veldwachter illegaal een neut mee en volgde een dag later de bon

BRUGGERHUIZEN - Het gehucht Bruggerhuizen is slechts een speldenknopje op de landkaart, verscholen in een soort niemandsland tussen het Leenderbos en de Tongelreep. Een kleine werkgroep heeft het plan opgevat om de geschiedenis in kaart te brengen van het gehucht, dat bestuurlijk altijd deel heeft uitgemaakt van Leende, maar veel dichter bij Valkenswaard ligt.

,,In Bruggerhuizen liggen mooie verhalen”, weet Joop Kennis uit Valkenswaard. ,,Zo tapten ze vroeger bij één boerderij bijvoorbeeld graag een borreltje. Maar dat mocht niet na elf uur ‘s avonds. De veldwachter kwam een keer ook zo laat een borreltje drinken. Volgens de verhalen kwam hij de volgende dag dan wel terug, om alsnog een boete uit te delen.”

  1. D66 Waalre wil dat geplaagde wethouder zijn uitspraken uitlegt: ‘welk wantrouwen ervaart u?’
    PREMIUM

    D66 Waalre wil dat geplaagde wethouder zijn uitspraken uitlegt: ‘welk wantrouwen ervaart u?’

    WAALRE - De Waalrese fractie van D66 wil wethouder Arno Uijlenhoet ter verantwoording roepen voor uitspraken die hij deed over het functioneren van de gemeenteraad. Het is echter de vraag of Uijlenhoet zich binnenkort kan verdedigen. Hij is nog niet aan het werk gegaan, sinds hij anderhalve week geleden onwel werd tijdens een raadsvergadering. Het was de tweede keer dat hem dat overkwam.