De Amundsenhal komt eind mei vrij, de binnensporters kunnen dan in het nieuwe sportcentrum Wedert terecht.
Volledig scherm
De Amundsenhal komt eind mei vrij, de binnensporters kunnen dan in het nieuwe sportcentrum Wedert terecht. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Ingebruikname nieuw sportcentrum in Valkenswaard uitgesteld

VALKENSWAARD - De in gebruik name van het nieuwe multifunctionele Sportcentrum De Wedert in Valkenswaard is enkele weken uitgesteld. De horeca is nog niet klaar.

De binnensporters kunnen er voor hun eerste acties pas terecht op maandag 27 mei. De officiële opening van het complex is op zaterdag 25 mei. De planning was dat het sportcomplex woensdag 1 mei in gebruik zou worden genomen. De vertraging van enkele weken zit in het horecadeel van het complex. Volgens een woordvoerder van de gemeente is daar op dit moment de inrichting nog niet op orde.

De nieuwe sportaccommodatie op de kop van de Pastoor Heerkensdreef bestaat uit het gerenoveerde binnenbad met nieuwe kleedvoorziening, het opgeknapte buitenbad en een sporthal van 48 bij 28 meter met een hoogte van 7 meter. Verder heeft het complex een nieuwe centrale entree en een horecavoorziening alsmede een fysiotherapiepraktijk. Alles bij elkaar is het een gebouw van ruim 3500 vierkante meter.

Eind vorig jaar is het vernieuwde binnenbad al in gebruik genomen. Vanaf eind mei is de sportzaal klaar voor trainingen en wedstrijden van onder meer hockey, zaalvoetbal, badminton, handbal, volleybal en basketbal. Tussen het zwembad en de sporthal ligt een horecazaal/bar met zicht op de zwemzaal, de ligweide bij het buitenbad en de wedstrijdruimte in de sporthal. Het horecadeel beslaat ongeveer 250 vierkante meter en biedt plaats aan tweehonderd personen.

Na de ingebruikname komt de Amundsenhal vrij. Deze hal dateert uit de jaren zestig en blijft voorlopig nog in gebruik door basisschool De Pionier. Op initiatief van de plaatselijke handbalclub VHC13 wordt op 28 juni met een feestje afscheid genomen van de Amundsenhal.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.