Hier moet de extra aansluiting komen bij Dommelen, een weg van 150 meter die is bedacht om de brede tunnel op de mgr. Smetsstraat te vervangen door een fietstunnel en daarmee het sluipverkeer weg te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier moet de extra aansluiting komen bij Dommelen, een weg van 150 meter die is bedacht om de brede tunnel op de mgr. Smetsstraat te vervangen door een fietstunnel en daarmee het sluipverkeer weg te krijgen. © nvt

Inwoners van Dommelen hebben het nakijken bij besluit over nieuwe ontsluitingsweg

VALKENSWAARD - Inwoners van Dommelen hebben het nakijken, Bergeijk krijgt haar zin. Dat was woensdagavond kortweg de uitslag van de raadsvergadering in Valkenswaard, waarin het bestemmingsplan voor de nieuwe ontsluitingsweg bij het Eurocircuit en de Mgr. Smetsstraat op tafel lag. 

Omwonenden en landeigenaren was voorgespiegeld dat de weg alleen voor bestemmingsverkeer werd en hooguit zes keer per jaar volledig open zou gaan bij grote evenementen op het circuit. Onder druk van Bergeijk, die met een gang naar de rechter dreigde, is de passage over ‘bestemmingsverkeer’ uit het bestemmingsplan geschrapt.   

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.