Volledig scherm
Voormalige SNS Bank aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard © FotoMeulenhof

Is dat nou wel zo slim: winkelruimten bijbouwen in Valkenswaard?

VALKENSWAARD - Is het wel wenselijk om extra commerciële ruimte bij te bouwen op de plek van de voormalige SNS aan de Eindhovenseweg? De fractie van Samen voor Valkenswaard heeft daar bedenkingen bij. De winkelleegstand in het centrum is immers al zo extreem hoog. De partij heeft daarom bij het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over die bouwontwikkeling. 

Het Valkenswaardse bedrijf Praise wil op de SNS-locatie elf (studio)appartementen bouwen, verdeeld over drie verdiepingen. Op de begane grond van het complex zijn twee nieuwe winkelunits voorzien. De fractie van SVV vraagt zich af of de gemeente niet beter volledig kan inzetten op appartementen op die plek. Volgens de partij is er meer behoefte aan woningen dan aan nog meer winkelruimte.

Het centrum van Valkenswaard kampt al enige tijd met enorme winkelleegstand. In een onderzoek dat vorig jaar werd uitgevoerd kwam naar voren dat ruim 18 procent van de winkels leegstond, tegen een regionaal gemiddelde van 11,6 procent.   

Hoogte 

SVV-raadslid Ton van Hees is daarnaast ook niet te spreken over de beoogde hoogte van de nieuwbouw. Praise wil er een nieuw complex neerzetten van dertien meter hoog. SVV vindt dat niet passen op die plek, omdat het fiks hoger is dan de beide buurpanden.