Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Kermisvermaak op Waalrese Markt

WAALRE - Klein maar fijn: vanaf vrijdag staat er weer vijf dagen een ouderwetse kermis op de Markt in Waalre.

Volgens Adze Lubach, projectleider Stichting Activiteiten Bovak, valt het niet altijd mee om overal een representatieve kermis neer te zetten. ,,Er draaien in deze periode zo'n 70 kermissen per weekend en we hebben spullen voor 50. Dan is het soms puzzelen", stelt Lubach. 

Vanuit Waalre kwam de wens om in ieder geval een draaimolen neer te zetten voor de kleinsten. ,,Dat is gelukt. Maar je wilt ook vermaak voor de wat oudere kinderen: dat is de rups geworden. De afgelopen twee jaar hadden we ook een lunapark maar die attractie draaide hier toch te weinig omzet. En natuurlijk staan er straks ook kramen die je op bijna elke kermis tegenkomt: de oliebollenkraam, de kraam met suikerspinnen, de grijpkranen en het eendjes vangen."

Het evenement start vrijdag om 16.00 uur en sluit dinsdagavond. Op het terras van de Wolderse Wever is dagelijks livemuziek te horen: vrijdagavond vanaf 20.00 uur zingt Kees Plat, de avond erop Jheron van der Heijden. Zondagmiddag (vanaf 16.00 uur) draait DJ Jos en maandagavond zijn er optredens van DJ Frank van Weert, Ferry de Lits en Waalrenaar Lars Brans. Dinsdagmiddag kunnen bezoekers meedoen met het 'hanen toepen'. 

In het weekend (zaterdag van 14.30 tot 20.00 uur en zondag van 14.00 tot 20.00 uur bemant de lokale afdeling van de Zonnebloemstichting een enveloppenkraam. Bezoekers kunnen leuke prijzen winnen en steunen meteen het goede doel.